PINARHİSAR İLÇESİNDE MEYVACILIĞI GELİŞTİRMEK VE YAPILAN ÇALIŞMALARI TÜM HALKIMIZLA DOSTCA PAYLAŞMAK . TÜKETİCİ OLUP YOK OLACAGIMA ÜRETİCİ OLUP VARLIGIMA VARLIK KATARIM

6 Nisan 2009 Pazartesi

ÜZÜM YETMEDİ YENİ ACILIM BALCILARDA ŞARAP YAPMAYA BAŞLADI


Destek primlerinin zamanında ödenmemesi, bal tüketiminin yetersiz olması ve sahte arıcıların varlığı nedeniyle, sıkıntılı günler yaşayan arıcılık sektörüne yeni bir açılım getirmek isteyen İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye’de fazla bilinmeyen bal şarabını ekonomiye kazandırmak için harekete geçti.

Bal, propolis ve polen gibi 8 farklı ürün grubu için üretim izni aldıklarını ve bunların üretimlerini yaptıklarını belirten İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ercan Özkan, bal şarabıyla ilgili çalışmalara kısa süre önce başladıklarını kaydederek, şu anda deneme aşamasında olduklarını söyledi. Özkan, arıcılığın geliştirilmesi ve arıdan elde edilecek ürün çeşidinin artırılması için, bal şarabı konusunda özel sektörle her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade ederek; "Arı denince akla ilk olarak bal geliyor ama bunun yanında arılar propolis ve polen gibi çok fazla yan ürün de üretebiliyor. Dolayısıyla bal kullanılarak yapılan bal şarabının da, hem bu ürün gruplarının artmasına, hem de ticari olarak arıcılık sektörünün gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Kaynak: Bu haber, Kolay İletişim tarafından, KobiFinans için Dünya Gazetesi’nden derlenmiştir.