PINARHİSAR İLÇESİNDE MEYVACILIĞI GELİŞTİRMEK VE YAPILAN ÇALIŞMALARI TÜM HALKIMIZLA DOSTCA PAYLAŞMAK . TÜKETİCİ OLUP YOK OLACAGIMA ÜRETİCİ OLUP VARLIGIMA VARLIK KATARIM
17 Ekim 2008 Cuma
YETİŞTİRDİĞİMİZ ÜZÜMLERDEN KIŞ GÜNLERİ İCİN RECEL YAPALIM
Reçel Yapımında Kullanılan Malzemeler ve Miktarları :
· 1000 gr.Üzüm
· 550 gr. Şeker
· 1 gr. Limon Tuzu
· 300 cc. Kokulu Üzüm Şırası
Yapım Aşamaları
Hammadde : Hammadde olarak kullanılacak üzümlerin sert ve küçük daneli, saptan kolay ayrılabilen, olgunlaşmış ve çekirdeksiz olması istenir.
Yıkama - Ayıklama : Üzümler önce yıkanır sopra saptan ayrılır. Eğer saptan ayrıldıktan sonra yıkanırsa daneler zarar görür. Kaynatma sırasında dane yapısında erimelere yol açabilir.
Şekerle Katlanarak Bekletilmesi : Yıkanıp danelenen üzümler bir kat şeker bir kat üzüm olacak şekilde şekerle katlanır. Bir gece bekletilir. Kap olarak emaye veya paslanmaz çelik kazanlar kullanılır.
Kaynatma ve Olum : Şekerle bir gece bekletilen üzümlere koku ve aromayı zenginleştirmek için az miktarda kokulu üzüm şırası ilave edilerek karıştırılır, kaynamaya alınır. Kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynama başlayınca kısık ateşte pişirilir. Kaynama esnasında oluşan köpükler kepçeyle alınır. Reçelin oluma geldiği, pratik ve teknolojik olmak üzere iki yöntemle anlaşılır. Pratik yöntemde, reçel kaşıktan uzayıp çatallı akar veya soğuk bir zemine damlatıldığında, dağılmadan damla halinde kalırsa recel olmuş sayılır
üreticilerimize hafiyet olsun denedim kahvaltıda güzel gidiyor
tekirdag üzümcülük araştırmadan bilgi icin alınmıştır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder