PINARHİSAR İLÇESİNDE MEYVACILIĞI GELİŞTİRMEK VE YAPILAN ÇALIŞMALARI TÜM HALKIMIZLA DOSTCA PAYLAŞMAK . TÜKETİCİ OLUP YOK OLACAGIMA ÜRETİCİ OLUP VARLIGIMA VARLIK KATARIM
16 Kasım 2008 Pazar
SON BAHAR GELDİ KIR`;A DÜŞTÜ BAGLARI GÜBRELEYEREK SENEYE HAZIRLAMALIYIZ
SONBAHARDA BAGCILIKTA OLMAZSA OLMAZLARDAN GÜBRELEME
Bağlara verilecek ahır gübresi sonbaharda verilmeli ve toprak derince sürülmelidir. Potaslı ve fosforlu gübreler ise yine sonbaharda derine ve sıra arasına verilmelidir.
Azotlu gübrelemede ise; verilecek gübre miktarı en az 2-3 defada vermeliyiz. Gözler uyanmadan önce bir kısmı, ben düşme dönemine kadar ise kalan kısmı verilmelidir. Geç zamanlarda verilecek azotlu gübreler büyümeyi hızlandıracağından sürgünlerin pişkinleşmesini önler ve kışın bağların soğuklardan zarar görmesine neden olur.
Bağlara verilecek gübre miktarının tespiti çok fazla faktöre bağlı olan ve önceden bazı tahlilleri gerektiren bir işlemdir. Her bölgede hatta her bağda ihtiyaç duyulan mineral ve organik madde miktarını ayrı ayrı tespit etmek, daha sonra gübreleme tatbikatına geçmek en isabetli yoldur. Zira bir gıda maddesinin toprakta azlığı veya fazlalığı diğer gıda maddelerinin bitki tarafından alınmasına da etkili olabilir. Tek yönlü yapılan gübrelemeler bu yüzden bazen faydadan çok zarar verebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Üstadım,dikkat ederseniz üretmeyen toplumların gün geçtikçe geriye gittiğini,sonucunda ne olacağı meydanda,mutlaka kalite gözardı edilmeden üretmeli,milli gelire katkıda bulunmalıyız,çocuklarımızada bu bilinci aşılamak durumundayız.Sizede bu güzel ve zevkli işinizde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
KONUYA HAKİM VE BİLİNCLİSİNİZ BU KONUDAKİ GÖRÜŞÜNÜZDE BUNU DOGRULUYOR ÖYLE BİR TOPLUM OLUŞUYORKİ TAMAMEN TÜKETİCİ, BİR GÜN BU HEM KENDİLERİNE HEMDE VATANIMIZA ÇOK BÜYÜK BİR ZARARLAR VERECEK BİZ BU TOPLUMDA UYARICILIK KONUSUNDA BİR PARCA FAYDALI OLURSAK NE MUTLU İLGİNE TEŞEKKÜRLER
Yorum Gönder